Socialsekreterare till Enheten för barn och familj-Myndighet

Publiceringsdatum: 2022-06-22

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Gislaveds Socialförvaltning söker

2 Socialsekreterare till Enheten för barn- och familj-Myndighet

Arbetsuppgifter

Enheten för Barn-och familj-Myndighet söker 2 socialsekreterare för arbete med barn och unga upp till 21 år och deras föräldrar.

Som socialsekreterare kommer du att utreda barn och ungas situation och behov av stöd samt följa upp beslutade insatser. Arbetet utgår från både SoL och LVU. Vi arbetar i ett team där verksamheten leds av två gruppledare och en enhetschef.  Vi arbetar enligt BBIC (barns behov i centrum) och målet är att bedriva ett kvalitativt gott socialt arbete byggt på kunskap, kontinuitet, delaktighet och helhetssyn. Som anställd erbjuds du extern handledning samt en regionalt upplagd introduktion kring BBIC, innehållande metodarbete, förhållningsätt med mera. Vi kan erbjuda utmanande och utvecklande arbetsuppgifter inom ramen för en stödjande kultur. Enheten består av enhetschef, 3 gruppledare samt 25 socialsekreterare varav 7 socialsekreterare och 1 gruppledare arbetar med ärenden inom familjehemsvården. Inom vårt verksamhetsområde finns också en enhet som arbetar med förebyggande arbete och öppenvård.

För att skapa arbetsglädje och god kvalitet i arbetet samt en bra arbetsmiljö arbetar du tillsammans med kollegor som har en bred kompetens och som gärna hjälper varandra. Vi är engagerade och ser det som en självklarhet att arbeta med den enskildes behov i fokus. För oss är det viktigt att utvecklas, med ett aktivt medarbetarskap samt tillitsbaserat ledarskap vill vi att du ska vara med och bidra till att förbättra socialkontoret. Vi vill vara en arbetsplats där våra medarbetare trivs, mår bra och utvecklas

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller annan utbildning som enligt lag bedöms likvärdig för myndighetsutövande arbete avseende barn och unga. Fortsättningsvis har du god kunskap om lagstiftning och myndighetsutövning. Meriterande är det om du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom målgruppen barn och ungdom. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Du har förmågan att analysera komplexa problem, se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt anpassar dina handlingar därefter. Du ser möjligheter i förändringar och bidrar med nya idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du ser verksamheten i ett helhetsperspektiv, kan koppla ihop helhet och delar, framtid och nutid. Vi vill att du kan ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har också en förmåga att på egen hand strukturera ditt arbete och prioritera bland de arbetsuppgifter som ska utföras genom att fokusera på rätt saker när det händer mycket runt omkring

Vi söker dig som lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor och du behöver vara lugn och stabil samt visa mod i svåra situationer. I rollen som socialsekreterare hos oss förväntas du samarbeta väl med andra, därför är det viktigt att du är tillmötesgående i ditt bemötande.

Bilkörkort är ett krav.

Vad erbjuder vi:

  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor.
  • Möjlighet till distansarbete.
  • Konkurrenskraftiga löner.
  • Extern handledning.
  • Kompetensutveckling genom yrkesresan, regionen tex introduktionskurs BBIC, MI, svåra samtal, fördjupning LVU mm.
  • Betald semester från första anställningsåret.
  • Gratis bad på kommunens badanläggning samt rabatt på gymkort.
  • Om du läser sista termin på socionomutbildningen finns möjlighet till deltidsarbete fram till examen.

Tillsättning av tjänsterna kan ske innan annonseringstiden löpt ut.

VÄLKOMMEN med din ansökan.

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnGislaveds kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000514
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Gislaveds kommun söker två personer till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Gislaved. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Gislaveds kommun skickar du in din ansökan senast 2022-08-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till Barn- och Ungdomsenheten, Sala kommun

Sala kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Sala.

2022-06-14

Mer info

Socialsekreterare till enheten förändring och integration

Norrtälje kommun söker två personer till tjänsten som socialsekreterare i Norrtälje.

2022-06-09

Mer info

Socialsekreterare till barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp

Stockholms kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Stockholm.

2022-06-13

Mer info