Barnsekreterare

Publiceringsdatum: 2020-07-30

Barnsekreterare

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

ARBETSUPPGIFTER

Vilka är vi?

Vi som arbetar på enheten är 34 socialsekreterare, sex 1:e socialsekreterare och två enhetschefer. Enheten är indelad i en mottagningsgrupp, fyra utredningsgrupper och en barnsekreterargrupp, varje grupp har en 1:e socialsekreterare som

arbetsleder 6 - 8 socialsekreterare. Vi har olika kompetens och bakgrund men det gemensamma är att vi är engagerade och har ett starkt barnperspektiv. Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa och är delaktiga i utvecklingsarbetet på vår arbetsplats. Barnsekreterargruppen är ett glatt och engagerat gäng som brinner för att barn och ungdomar ska få det de behöver.

Vi söker en ny medarbetare då en av våra barnsekreterare fått en tjänst i en annan verksamhet.

Som barnsekreterare har du myndighetsansvar enligt Sol och LVU och följer barnets eller ungdomens placering på nära håll. Du arbetar med utredningar, övervägande och omprövningar. Du följer självklart upp även andra insatser för barnet, bl a Skolfam. Du har en kontinuerlig kontakt med barn och ungdomar som är placerade i familjehem och HVB/stödboende. Du arbetar även med barnets biologiska föräldrar och nätverk utifrån vad som blir bäst för just det placerade barnet. Vi anser det viktigt att ta tillvara på familjens egna resurser och lösningar. Vår stadsdel ingår i projektet Föräldrar på avstånd där vi har dialog med forskare om hur vi kan arbeta med biologiska föräldrar på bästa möjliga sätt.

Vi har nära samarbete med familjehemssekreterarna samt med vårt familjestödsteamet. Vi jobbar för att göra de placerade barnen och ungdomarna så delaktiga som möjligt i sina processer och förbereder i egen regi en samtalsgrupp för familjehemsplacerade barn som planeras starta upp under våren 2021.

Vad erbjuder vi?

Vi har positiva och engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att utföra ett rättssäkert socialt arbete. Vi gillar utveckling och ser till att fördjupa oss i olika område, bl a vårdnadsöverflytt, barnsamtal, barn och ungdomar med särskilda behov. I vår stadsdel har vi satsat på nära arbetsledning. Vi har en god introduktion och arbetar tillsammans för att få en bra arbetsmiljö. Detta för att ge dig det stöd du har behov av för att kunna möta våra barn och deras familjer på ett bra sätt.

Som barnsekreterare hos oss arbetar man i team, vid behov två och två och har ett nära samarbeta med en 1:e socialsekreterare. Vi har tillgång till en öppenvårdsenhet med bred och god kompetens. Barnsekreterare har processhandledning en gång i månad

KVALIFIKATIONER

Vem söker vi?

Vi söker dig som har erfarenhet från arbetet med placerade barn och gärna som barnsekreterare. Du har socionomexamen och jobbar eventuellt redan idag med myndighetsutövning.

Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och utgår från barns rättigheter. Du har kunskaper inom lagstiftningen, SoL och LVU, och har kunskap om och arbetar enligt BBIC, Barns Behov i Centrum. Du kan hantera

dokumentationen väl samt uttrycker dig på ett respektfullt sätt i tal och skrift. Har du andra utbildningar som breddar och

stärker vår kompetens i arbetsgruppen är det meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att samverka och samarbeta. Humor, flexibilitet och

att vara lyhörd är egenskaper vi värdesätter högt.

Välkommen att skicka in din ansökan till oss önskar vi medarbetare och arbetsledning!

ÖVRIGT

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeSocialsekreterare

Ansökan

Göteborgs kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Göteborgs kommun skickar du in din ansökan senast 2020-08-23.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Barnsekreterare till Familjehemsenheten

Göteborgs kommun söker två personer till tjänsten som socialsekreterare i Göteborg.

2020-04-17

Mer info

Barnsekreterare

Höganäs kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Höganäs.

2020-04-28

Mer info

Barnsekreterare

Bollebygds kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Bollebygd.

2020-04-28

Mer info