Socialsekreterare (vikariat)

Publiceringsdatum: 2020-07-31

Socialsekreterare (vikariat)

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

ARBETSUPPGIFTER

Vi på Ekonomiskt Bistånd Språk / studier söker en vikarierande socialsekreterare som tillsammans med oss vill arbeta för att göra skillnad för dem vi är till för.

I Angered finns det i nuläget fem enheter som handlägger försörjningsstöd. Som socialsekreterare hos oss blir du en del av vårt team på enheten Ekonomiskt Bistånd 3 som handlägger ekonomiskt bistånd och är den enhet som primärt arbetar med inriktning mot SFI/Språk och studier. Vårt huvudsakliga uppdrag är att hjälpa våra medborgare till egenförsörjning.

Vi erbjuder dig ett varierande och stimulerande arbete i en engagerad och utvecklingsorienterad arbetsgrupp. Gruppen arbetar med stort engagemang och med god sammanhållning genom att aktivt utreda, följa upp för att få ut klienterna i egen försörjning. Hos oss finns utvecklingsmöjligheter i form av handledning, utbildning och nära arbetsledning i form av två 1:e socialsekreterare samt ett lärande klimat i arbetsgruppen. Vi strävar efter god tillgänglighet, att alltid leverera god service och ett gott bemötande. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och driver förbättringsarbetet utifrån ett Lean-baserat arbetssätt.

Du kommer att arbeta dagtid, men viss schemabundenhet och tjänstgöring under kvällstid kan förekomma.

I Angereds stadsdelsförvaltning arbetar vi utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

Välkommen med din ansökan

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har socionomexamen alternativt att du läser sista terminen på socionomprogrammet. Det är meriterande om du har erfarenhet inom området försörjningsstöd.

I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du som person är trygg och stabil i dig själv, har god serviceförmåga och ett professionellt bemötande. Du är arbetsam, öppen och tillgänglig samtidigt som du förmår förmedla struktur och målinriktning i ditt klientarbete. Att du är bra på att lyssna och kommunicera är en förutsättning till att skapa nytänkande i din dialog med de vi är till för, i syfte att hitta de bästa lösningarna. Du har även ett flexibelt tankesätt och kan omprioritera dina uppgifter under arbetsdagen då akuta situationer kan uppstå. För dig är det en självklarhet att bidra i metod- och verksamhetsutveckling och du gillar att följa upp dina och verksamhetens mål månadsvis. Du har intresse av att arbeta i en mångkulturell stadsdel.

ÖVRIGT

I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av företrädesberättigade och tillsätts förutsatt att erforderliga beslut fattas.

I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar.

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån, och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid.

Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeSocialsekreterare

Ansökan

Göteborgs kommun söker tre personer till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Göteborgs kommun skickar du in din ansökan senast 2020-08-16.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till utredning boende (vikariat)

Botkyrka kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Botkyrka.

2020-05-12

Mer info

Socialsekreterare till familjerätten (vikariat)

Botkyrka kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Botkyrka.

2020-06-23

Mer info

Medicinsk sekreterare till Brunnsgårdens Vårdcentral (vikariat)

REGION BLEKINGE söker en person till tjänsten som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare i Karlshamn.

2020-04-14

Mer info