Utbildningsadministratör för forskarutbildning

Publiceringsdatum: 2022-01-13

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för socialt arbete, med drygt 130 anställda varav 14 administratörer, finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Vi har ca 1 400 studenter, de flesta inom socionomprogrammet som är ett av de mest eftersökta utbildningsprogrammen på universitetet. Institutionen erbjuder också svenska och internationella masterprogram samt utbildning på forskarnivå. Institutionen har omfattande internationella kontakter och samarbeten genom olika nätverk och avtal med universitet runtom i världen. På institutionen bedrivs forskning i socialt arbete inom ramen för ett flertal profilområden.

Arbetsuppgifter

Anställningen innebär hantering av utbildningsärenden på forskarnivå, vilket bland annat innebär medverkan i och utveckling av arbetet i utbildningskedjan från antagning till examen, sekreteraruppdrag, samt rådgivning och information till doktorander och personal i ärenden som rör utbildning på forskarnivå. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom administration kan också förekomma. I anställningen ingår registrering och resultatrapportering i LADOK, arbete med individuella studieplaner, löpande administration av kurser på forskanivå, hantering av disputationer, löpande uppdatering av webbsidor som berör forskning samt övrigt förekommande doktorandfrågor. Hantering och administration av konferenser, seminarier, lokalbokning och möten knutna till utbildning på forskarnivå samt ansvar för externa och interna forskningsseminarier och konferenser ingår också.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, gärna inom ramen för det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet. Erfarenhet av utbildningsadministrativt arbete inom högskolan, gärna från utbildning på forskarnivå, är meriterande. Arbetet förutsätter kunskap i och förmåga att tillämpa gällande regelverk och administrativa system av relevans för arbetsområdet. Meriterande är om du har erfarenhet av de system och program som Göteborgs universitet använder, som exempelvis Fubas, ISP, Infoglue och Drupal. Dokumenterat god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Som person har du en stark servicekänsla och är mycket strukturerad. Du är beredd att ta administrativt ansvar för mer kvalificerade uppdrag men är också beredd att utföra enklare rutinuppgifter och när det behövs hjälpa övriga administratörskollegor. Arbetet innebär att du har många kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på social kompetens och förmåga att kommunicera. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet och egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt samt intresse av att arbeta med människor. Vidare krävs noggrannhet, god planerings- och organisationsförmåga.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning (provanställning kan komma att tillämpas)

Omfattning: 100 %

Placering: Institutionen för socialt arbete, Göteborg

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Administrativ chef Tomas Gustavsson, tomas.gustavsson@socwork.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-02-03

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnGöteborgs Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021003153
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeUtbildningsadministratör/Utbildningssekreterare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Göteborgs Universitet söker en person till denna tjänst som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare hos Göteborgs Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-02-03.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Kontaktsekreterare/Socialsekreterare till Socialförvaltningen Centrum

Göteborgs kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Göteborg.

2022-01-13

Mer info

Sommarjobb 2022 på Funktionsstöd, Socialförvaltningen

Ronneby kommun söker personer till tjänsten som socialsekreterare i Ronneby.

2021-11-18

Mer info

Vi söker Medicinska sekreterare för semestervikariat till Hallands sjukhus!

REGION HALLAND söker femton personer till tjänsten som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare i Halmstad.

2021-11-23

Mer info