Socialsekreterare Försörjningsstöd Mottag socialförvaltningen Centrum

Publiceringsdatum: 2023-11-17

Letar du efter ett jobb inom yrken med social inriktning? Ett spännande jobb som socialsekreterare hos GÖTEBORGS KOMMUN väntar på dig - varför inte söka idag? Vill du arbeta heltid hos GÖTEBORGS KOMMUN? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Denna tjänst finns tillgänglig i Göteborg som är tjänsteorten. Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos GÖTEBORGS KOMMUN i rollen som socialsekreterare så har de just nu två lediga tjänster som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Sök jobbet som socialsekreterare hos GÖTEBORGS KOMMUN och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast fredag den första december 2023.


Jobbannons

Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.

Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.

Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.

Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER

Försörjningsstöd Centrum Mottagningsenheten har sitt kontor på Skånegatan 9A. På vår enhet arbetar 16 medarbetare varav två är 1:e socialsekreterare. Som socialsekreterare på Mottagningsenheten består dina arbetsuppgifter av följande:

  • Ge information och rådgivning till sökande när det gäller försörjningsstöd.
  • Göra förhandsbedömning och utreda tillhörighet för personer som ansöker om försörjningsstöd.
  • Genomföra grundutredningar för alla nybesök.
  • Ta emot och hantera externa överflyttningar/ärenden från andra socialförvaltningar.
  • Handlägga jourärenden för icke aktuella personer per telefon eller besök.
  • Samverka och samarbeta både med interna och externa aktörer.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har socionomexamen eller har annan högskolexamen som arbetsgivare bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning genom arbete eller VFU inom socialtjänsten och ser det meriterande om du har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd.

Då arbetet innebär mycket myndighetsdokumentation och kontakt med klienter och samverkanspartner behöver du behärska svenska språket i tal och skrift.

Vi ser det extra positivt om du är bekant med rådande dokumentations- och handläggningskrav som styr socialtjänstens arbete och har kunskap om dokumentationsverktyget Treserva.

Du gillar när det händer saker och du har en positiv människosyn. För dig är det också självklart att bidra i enhetens metod- och verksamhetsutveckling. För att trivas i rollen som socialsekreterare hos oss, är det viktigt att du som person är trygg och stabil i dig själv, arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress. Vidare är du strukturerad och klarar att följa rutiner och riktlinjer.

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande.

Du visar även respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse. Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag.

ÖVRIGT

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnGÖTEBORGS KOMMUN
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120001355
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

GÖTEBORGS KOMMUN söker två personer till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos GÖTEBORGS KOMMUN skickar du in din ansökan senast 2023-12-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Socialsekreterare till Kriscentrum Malmö Samtalsmottagningen

Malmö kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Malmö.

2023-11-27

Mer info

Utredande socialsekreterare barn och unga i centrum

GÖTEBORGS KOMMUN söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Göteborg.

2023-11-30

Mer info

Socialsekreterare till Mottagnings- och utredningsenheten

Karlshamns kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Karlshamn.

2023-11-21

Mer info