Tentamensamordnare

Publiceringsdatum: 2021-07-22

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Vi söker nu en tentamenssamordnare 

Södertörns högskola söker en tentamenssamordnare, placerad på Studentavdelningen. Avdelningen består av fyra enheter och ca 40 medarbetare och ansvarar för frågor som antagning, tentamen, examen, studieadministrativa system, studenthälsa, samordning av stöd till studenter med funktionsnedsättning, disciplinärenden och studenträttsliga frågor, studie- och karriärvägledning, International Office samt Infocenter.

Arbetsuppgifter 

Södertörns högskola har central samordning av salsskrivningar. Som tentamenssamordnare arbetar du i ett självständigt team om fyra personer som ansvarar för schemaläggning och planering av högskolans alla salsskrivningar.  Tillsammans med kollegorna ansvarar du även för att rekrytera och utbilda skrivvärdar samt schemalägga deras arbetspass och hantera deras timlönerapporter.  

I arbetet ingår också ansvar för högskolans skrivsalar, hantera datorer och programvaror för anpassad tentamen, arbete i och utveckling av systemverktyg för tentamen (KronoX).  

Arbetet innefattar även handläggning av ansökningar gällande anpassning vid salsskrivning från studenter med funktionsnedsättning.  

I övrigt har du mycket kontakt med studenter och personal inom institutionerna, studentavdelningen och andra förvaltningsavdelningar. Andra arbetsuppgifter inom studentavdelningen kan förekomma. 

Kvalifikationer 

Du har högskoleexamen. Du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, samt god förmåga att samordna, organisera och informera. Du är en kvalificerad användare av Excel eller liknande kalkyleringsprogram, samt har god vana av att arbeta i, och förståelse för datasystem och datorer.  

Som person är du flexibel, och bibehåller gott bemötande och servicenivå även under tidpunkter av hög arbetsbelastning. Du är ansvarstagande, och har dokumenterat god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. 

Som person är du serviceinriktad och initiativrik och har god förmåga att uttrycka dig muntligt och i skrift på svenska och på engelska. 

Övrigt

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet av högskolesektorn är meriterande, liksom erfarenhet av administrativa system som KronoX, Ladok, TimeEdit, och Primula.  

Anställningen

Anställningen är ett vikariat, 1 år, med omfattning 100%. Tillträde snarast. Kvällsarbete samt helgjour förekommer.

Ansökan 

Vi vill ha din ansökan senast den 12/8 2021. Bifoga sedvanliga handlingar, inklusive kopior av betyg och eller de intyg som du vill åberopa.  

Ytterligare upplysningar:  

Sofia Karlsson, enhetschef tel: 076-108 81 78  

Anna-Karin Aldrin, HR-specialist tel: 08-608 45 20 

Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Södertörns högskola kan komma att tillämpa CV-revision.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:

SACO: info.saco@sh.se

ST: Björn Åkerblom tel: 08 - 608 41 29, st@sh.se

SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeUtbildningsadministratör/Utbildningssekreterare

Ansökan

Södertörns Högskola söker en person till denna tjänst som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare med placerings i Huddinge. Om det låter intressant att arbeta som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare hos Södertörns Högskola skickar du in din ansökan senast 2021-08-12.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Tentamensamordnare

Södertörns Högskola söker en person till tjänsten som utbildningsadministratör/utbildningssekreterare i Huddinge.

2021-03-05

Mer info

Socialsekreterare till barn och unga

Oxelösunds kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Oxelösund.

2021-04-19

Mer info

Yrkesgymnasiet i Sollentuna söker APL-samordnare

Thorengruppen AB söker en person till tjänsten som säljsekreterare i Sollentuna.

2021-04-11

Mer info