Skolsekreterare

Publiceringsdatum: 2023-05-26

Har du övervägt att arbeta inom administration, ekonomi, juridik-branschen? Kalmar kommun är på jakt efter en skicklig skolsekreterare och du kan vara rätt person för jobbet. Om du vill arbeta heltid hos Kalmar kommun, har de just nu en tjänst tills vidare som kan passa dig.

Kalmar är platsen där denna position är ledig. Kalmar kommun söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som skolsekreterare. De har just nu ett ledigt jobb som skolsekreterare som kan vara av intresse för dig. Bli en del av Kalmar kommun genom att ansöka till jobbet som skolsekreterare senast tisdag den trettonde juni 2023.


Jobbannons

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare.

Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Tjänsten är delad och du kommer att jobba både mot Ljungbyholmsskolan och Södermöreskolan. Skolornas kansli är i samma byggnad. Båda skolorna ligger mitt i Ljungbyholm och Ljungbyholmsskolan är en F-6 skola med tillhörande fritidshem. Södermöreskolan är en 7 9 skola och där finns också fritidsgård och bibliotek.

ARBETSUPPGIFTER

Nu söker vi en skolsekreterare som trivs med varierande administrativa uppgifter och har en god social kompetens.

Arbetsuppgifterna innefattar i huvudsak att biträda rektor i kvalificerat administrativt arbete, vilket bland annat innebär att bereda beslutsunderlag och föredra för rektor, personal- och elevadministration inom skola och fritidshem, samt arbetsuppgifter knutna till ekonomi och kontinuerligt budgetarbete. I tjänsten ingår även att ansvara för vikarieanskaffning samt diarieföring och arkivering.

Skolsekreteraren har en viktig servicefunktion i verksamheten som hjälper elever, vårdnadshavare och personal i olika administrativa frågor. Det innebär också uppdatering av dokument, distribuering av statistik, besöksmottagning och protokollföring i olika möten och andra i övrigt förekommande arbetsuppgifter som uppstår under läsåret.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig vars personlighet präglas av servicekänsla kombinerat med effektivitet och noggrannhet. Du har ett gott bemötande och du är lyhörd till din omgivning. Du ansvarar och driver ditt arbete framåt och planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. I situationer med högt tempo är du lugn, stabil och behåller ett realistiskt perspektiv och du kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Du har ett intresse av att lära dig nya arbetsuppgifter och du trivs med och har god förmåga att samarbeta med andra.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot administration, ekonomi eller personal. Du har tidigare arbetat med liknande administrativa uppgifter och det är meriterande om du har arbetat som skolsekreterare. Du har förmågan att lära dig nya digitala system och du ser Excel och andra Office-program som ett naturligt verktyg. Det är meriterande om du har jobbat i system som exempelvis Edlevo, Unikum, Hypergene och Public 360. Tjänsten kräver även att du har god förmåga att utrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga kompetenser.

ÖVRIGT

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKalmar kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000746
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSkolsekreterare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Kalmar kommun söker en person till denna tjänst som skolsekreterare med placerings i Kalmar. Om det låter intressant att arbeta som skolsekreterare hos Kalmar kommun skickar du in din ansökan senast 2023-06-13.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Skolsekreterare till Stångby området

Lunds kommun söker en person till tjänsten som skolsekreterare i Lund.

2023-05-31

Mer info

Familjehemssekreterare

Heby kommun söker en person till tjänsten som familjehemssekreterare i Heby.

2023-06-02

Mer info

Socialsekreterare

Ljusnarsbergs kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Ljusnarsberg.

2023-06-01

Mer info