Socialsekreterare till utredningsenheten missbruk

Publiceringsdatum: 2023-05-25

Skulle du vilja jobba inom yrken med social inriktning? Positionen som socialsekreterare hos Karlstads kommun är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Om du vill arbeta heltid hos Karlstads kommun, har de just nu en tjänst tills vidare som kan passa dig.

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Karlstad då det är tjänsteorten. Om du är intresserad av en karriär inom socialsekreterare, ta en titt på den lediga tjänsten som Karlstads kommun erbjuder för att se om det är en matchning. Har du vad som krävs för att arbeta som socialsekreterare hos Karlstads kommun? Ansök innan söndag den elfte juni 2023 och ta reda på det!


Jobbannons

Beskrivning

Utredningsenheten missbruk, Vuxenavdelningen, har ansvar för myndighetsutövning gällande personer över 25 år och som har en missbruks/beroende problematik.

Vi arbetar i nära samarbete med våra utförarverksamheter där det bl. a ingår heldygnsverksamhet, öppenvårdsbehandling samt arbetsrehabilitering- och sysselsättning.

Enheten består av två grupper med sju socialsekreterare och en ärendehandledare i varje grupp samt enhetschef.  

Vill du veta mer om vår förvaltning? Gå in på denna länk; 

https://karlstad.se/jobba-hos-oss/vara-verksamheter/arbetsmarknads--och-socialforvaltningen

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en socialsekreterare till enheten som arbetar med personer med missbruk/beroende samt samsjuklighet. Som socialsekreterare utreder du ärenden enligt socialtjänstlagen, LVM samt följer upp beslutade insatser. Samverkan internt och externt med för klienten viktiga aktörer är nödvändigt. Målsättningen är att man som socialsekreterare ska ha ett helhetsperspektiv utifrån klientens behov.

På utredningsenheten missbruk så arbetar vi med olika verktyg för målgruppen såsom ASI (Addiction Severety Index) som är en strukturerad intervjumetod för bedömning av alkohol- och narkotikarelaterade problem, MI (motiverande samtal) och SIP (samordnad individuell plan).

Du får ett gott stöd av kollegor och ärendehandledare med goda kunskaper. 

Du erbjuds extern handledning samt introduktionsdagar på avdelningen, förvaltningen samt övergripande inom kommunen.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen samt erfarenhet av myndighetsutövning. Du har ett intresse och ett engagemang för arbetet med målgruppen. Du behöver vara strukturerad och ha förmåga att arbeta självständigt.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta.

Det är meriterande om du har kan arbeta i VIVA. Det är även meriterande om du har utbildning i ASI, MI, SIP samt erfarenhet av arbete med målgruppen.

B-körkort, manuell växellåda, är ett krav.

Om Karlstads kommun

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKarlstads kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120001850
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Karlstads kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Karlstad. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Karlstads kommun skickar du in din ansökan senast 2023-06-11.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till området Missbruk/Socialpsykiatri

Sävsjö kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Sävsjö.

2023-06-08

Mer info

Socialsekreterare till Utredningsenheten VINR/HRV, Vuxen 2

GÖTEBORGS KOMMUN söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Göteborg.

2023-06-01

Mer info

Socialsekreterare till utredningsenheten socialpsykiatri

Karlstads kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Karlstad.

2023-05-31

Mer info