1:e socialsekreterare till IFO, barn och familj

Publiceringsdatum: 2023-11-17

Är du på jakt efter en karriär inom yrken med social inriktning? Ett spännande jobb som socialsekreterare hos Krokoms kommun väntar på dig - varför inte söka idag? Detta är ett jobb på heltid där Krokoms kommun letar efter någon under tills vidare.

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Krokom då det är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom socialsekreterare-branschen, har Krokoms kommun just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Sista ansökningsdagen till jobbet som socialsekreterare hos Krokoms kommun är söndag den tredje december 2023.


Jobbannons

  • Ett jobb med plats för omtanke och engagemang

Har du erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom barn och familj? Trivs du i ett arbete där du får möjligheten att stötta dina kollegor och tillsammans med dem vara med och göra skillnad på riktigt? Då kan det vara dig vi söker!

Vår organisation

Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg (IFO) är organiserad i fem enheter; Barn- och Familj enheten, Vuxenenheten, Öppna enheten inklusive administrationen, Arbetsmarknadsenheten och Integrationsenheten.

På Barn och Familj jobbar 14 socialsekreterare, en 1:e socialsekreterare samt närmsta beslutsfattande chef. Vi håller på att utveckla vår organisation och kommer att vara indelade i mottagningsfunktion, insatser/verkställighet, utredning och familjerätt.

Vi söker nu en till 1:e socialsekreterare med placering på enheten barn och familj.

En dag hos oss på barn och familj

Som 1:e socialsekreterare hos oss är din huvudsakliga arbetsuppgift att tillsammans med enhetschef och den andra 1:e socialsekreteraren leda det vardagliga arbetet inom socialtjänstens barn- och familjeenhet.

Uppdraget innebär bland annat att handleda socialsekreterarna och hjälpa dem att prioritera sitt arbete, handlägga utredningar och uppföljningar enligt Socialtjänstlagen och LVU vid behov, träffa klienter digitalt eller fysiskt på kontoret, samt delta i extern och intern samverkan - allt för att på bästa sätt kunna vara till hjälp för våra kommuninvånare.

Då tjänsten innebär att du jobbar med människor som kan befinna sig i en svår social- och utsatt situation så förväntas det att du ha förmåga att visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut, samt vara tillmötesgående i ditt bemötande och ha en god samarbetsförmåga.

Din kompetens

För tjänsten krävs att:

  • du är utbildad socionom.
  • du har erfarenhet av handläggning av socialtjänstens barn- och familjeärenden, både enligt Socialtjänstlagen och LVU, och känner dig trygg i samtliga handläggningsmoment.
  • du har ledaregenskaper och tycker om att både arbeta själv och utveckla andra mot uppställda mål.
  • du har B-körkort.
  • Då arbetsuppgifterna innebär löpande dokumentation krävs att du kan hantera digitala arbetsverktyg.

Det är meriterande om du har erfarenhet av en liknande roll sedan tidigare och/eller verksamhetssystemet Viva.

För att kunna hantera de olika situationer som kan uppstå i arbetet behöver du vara flexibel, lösningsorienterad och tycka om att samarbeta över verksamhetsgränserna med klientens behov i fokus. Du är en fena på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och hålla uppsatta tidsramar.

För att klara av tjänsten behöver du vara en trygg och stabil person med god självinsikt - som kan skilja på det personliga och det professionella. Du känner dig bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning, samtidigt som du behöver vara lyhörd för arbetsgruppens behov av stöd och utveckling. Vi kommer därför att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

En hälsing från din blivande chef

”För mig som närmsta chef är det viktigt att ta vara på gruppens kompetens och skapa möjligheter för utveckling på både individ och gruppnivå. Vi är just nu i startgroparna för en omorganisering på enheten och här kommer du som söker denna tjänst spela en stor roll i den fortsatta utvecklingen av vår enhet. Jag vill tillsammans med ett härligt gäng socialsekreterare välkomna dig som är trygg i dig själv och vill utvecklas i din roll som socionom – välkommen med din ansökan! ”

Övrig information

Tillsvidareanställning på heltid.

Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKrokoms kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120002478
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Krokoms kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Krokom. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Krokoms kommun skickar du in din ansökan senast 2023-12-03.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Utredande socialsekreterare till Barn och familjeenheten

Uppvidinge kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Uppvidinge.

2023-11-28

Mer info

Ett antal Socialsekreterare till Barn- och familjegruppen

Kiruna kommun söker fyra personer till tjänsten som socialsekreterare i Kiruna.

2023-11-21

Mer info

Socialsekreterare till barn- och familjeenheten, vikariat

Borgholms kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Borgholm.

2023-11-21

Mer info