Medicinsk sekreterare, HKP till VO akutsjukvård och internmedicin, Malmö

Publiceringsdatum: 2020-07-30

Medicinsk sekreterare, HKP till VO akutsjukvård och internmedicin, Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) akutsjukvård och internmedicin erbjuder ett spektrum av spännande utmaningar och möjligheter; allt från traumavård, intermediärvård till internmedicinsk specialistvård med fokus på de stora folksjukdomarna. Akutverksamheten tillhör landets största med över 150 000 besök varje år. Slutenvården omfattar akutvårdsavdelningar och internmedicinska vårdavdelningar med drygt 160 vårdplatser. Verksamheten har idag cirka 1200 anställda.

Inom VO akutsjukvård och internmedicin har vi en administrativ verksamhet där våra administratörer och medicinska sekreterare ger service till vår akutmottagning, medicinmottagning, akutvårdsavdelning, medicinavdelningar och dagvård vid Skånes universitetssjukhus. Hos oss sätter vi stort värde på att se hela bilden av patienten och intar en central roll i framtidens sjukvård genom samarbete över traditionella specialitetsgränser. Forskning, utveckling och utbildning utgör stor del av verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu en medicinsk sekreterare som kommer att vara huvudkontaktperson (HKP) för olika journal- och patientadministrativa system på akutmottagning, akutvårdsavdelning, medicinavdelningar, medicinmottagning och klinisk forskningsenhet. I ditt arbete samarbetar du också med HKP i Lund som har motsvarande område och även med HKP IT/telefoni.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Ansvar för att beställa behörigheter till olika system som exempelvis Melior, PASiS och patientliggaren.
  • Utbildningsansvar i Melior där vi tar hjälp av Meliorgruppen som utbildare.
  • Att fungera som support för användare inom den egna verksamheten och vara språkrör, vilket innebär att förmedla information vid uppgraderingar, nyheter eller andra förändringar eller vid driftsstopp. Det innebär också att framföra synpunkter och önskemål från verksamhetsområdet till förvaltningens Melioransvarig.
  • Att vara delaktig vid införandet av Skånes Digitala Vårdsystem (SDV) på verksamhetsområdet
  • Att lägga upp ny personal i Skånekatalogen.
  • Att vara HKP för journaldestruktion.
  • Loggkontroller.

Andra arbetsuppgifter kan även förekomma som exempelvis vid verksamhetsförändringar där våra patientadministrativa system berörs.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har godkänd utbildning inom hälso- och sjukvårdsadministration 80p (KY) eller 400p (YH) eller annan motsvarande medicinsk sekreterarutbildning. Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, är också krav. För tjänsten krävs det även att du har goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta i Melior, MedSpeech och Web-PASiS, samt vana av att arbeta i en Windowsmiljö. Vi ser det som meriterande med kunskaper i Excel och QlikView.

Vi söker dig som har kunskap och intresse för frågor som rör journal- och patientadministrativa system och som kan arbeta strukturerat med detta uppdrag. Vidare ser vi att du är flexibel och positivt inställd till dina arbetsuppgifter och de utmaningar som du ställs inför. Därtill är du trygg i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi ser även att du är en person som alltid ger god service och arbetar utifrån att ett gott bemötande skapar en god arbetsmiljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kommer att ha löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeLäkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare

Ansökan

REGION SKÅNE söker en person till denna tjänst som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare med placerings i Malmö. Om det låter intressant att arbeta som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare hos REGION SKÅNE skickar du in din ansökan senast 2020-08-20.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Medicinsk sekreterare, vikariat, till VO bild och funktion i Malmö

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare i Malmö.

2020-03-12

Mer info

Medicinsk sekreterare till VO ortopedi i Malmö

REGION SKÅNE söker två personer till tjänsten som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare i Malmö.

2020-04-20

Mer info

Medicinska sekreterare till bröst- och melanommottagning i Malmö

REGION SKÅNE söker två personer till tjänsten som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare i Malmö.

2020-04-06

Mer info