Socialsekreterare till Utredningsenheten, Individ- och familjeomsorgen

Publiceringsdatum: 2023-11-17

Är du på jakt efter en karriär inom yrken med social inriktning? Oskarshamns kommun söker just nu efter en socialsekreterare och du kan vara den de letar efter. Detta är ett jobb på heltid där Oskarshamns kommun letar efter någon under tills vidare.

Oskarshamn är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Om du letar efter en spännande karriär inom socialsekreterare-branschen, har Oskarshamns kommun just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Oskarshamns kommun letar efter erfaren socialsekreterare som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är fredag den första december 2023.


Jobbannons

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att stanna i Oskarshamns kommun!

Socialförvaltningen är en av de större arbetsplatserna i kommunen.

Inom socialförvaltningens Individ- och Familjeomsorg (IFO) finns det tre enheter som arbetar med ärenden gällande barn och familj; en utredningsenhet, en placeringsenhet samt en råd och stödenhet.

Enheterna inom Individ- och familjeomsorgen är belägna i samma område. Utredningsenheten delar lokaler med övriga enheter inom Barn och familj; Placeringsenheten samt Råd och stödenheten. I Utredningsenheten arbetar en 1:e socialsekreterare, två socialsekreterare med mottagningsfunktion samt nio socialsekreterare som utreder barn och ungdomars situation samt följer upp öppenvårdsinsatser. I Utredningsenheten ingår även två enhetsassistenter som servar samtliga enheter inom barn och familj.

Nu söker vi en socialsekreterare till Utredningsenheten!

ARBETSUPPGIFTER

Som utredande socialsekreterare i Utredningsenheten ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:

  • Utreda barn och ungdomars situation efter ansökan eller anmälan
  • Följa upp bistånd gällande familjebehandling
  • Ett nära samarbete med andra enheter inom Individ- och familjeomsorgen, exempelvis nära samarbete med Råd och stöd gällande familjer i behandling och ett nära samarbete med Placeringsenheten inför placeringar i familjehem eller HVB
  • Dokumentera enligt BBIC

Som nyanställd på Utredningsenheten får du en introduktör som stöd i introduktionen i yrket som utredande socialsekreterare för barn och unga. Socialtjänsten i Oskarshamn är en del av Yrkesresan där man som anställd får möjlighet till kontinuerlig utbildning och yrkesutveckling.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad socionom och gärna med tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning gällande barn och ungdomar. Du har kunskap om gällande lagstiftning inom SoL och LVU. Vi ser det som meriterande om du är van vid att arbeta utifrån BBIC samt har kunskaper i Treserva.

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tar initiativ till att lösa problem. För oss är det viktigt att du är en trygg och positiv lagspelare som kan skapa hållbara relationer. Du har god förmåga att hantera stressade situationer och anpassar dig väl till rådande omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dokumentation är ett återkommande inslag, därför behöver du kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska.

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT

Löpande rekrytering kommer att tillämpas så välkommen med din ansökan redan idag!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.

Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/ och https://oskarshamn.com/

Här hittar du våra ambassadörer: https://www.oskarshamn.se/lar-kanna-oss

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnOskarshamns kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000761
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Oskarshamns kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Oskarshamn. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Oskarshamns kommun skickar du in din ansökan senast 2023-12-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Sakkunnig socialsekreterare till Individ- och familjeomsorgen

Hallsbergs kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Hallsberg.

2023-11-30

Mer info

Socialsekreterare till Individ- och familjeomsorgen

Dorotea kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Dorotea.

2023-11-23

Mer info

Socialsekreterare till Individ- och familjeomsorgen

Tanums kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Tanum.

2023-11-14

Mer info