Handläggare- arbeta med cirkulär ekonomi och avfallsfrågor

Publiceringsdatum: 2022-01-13

Kemikalieenheten, Miljödepartementet

Har du ett stort intresse för en giftfri miljö, hållbar avfallshantering och cirkulär ekonomi och vill bidra med dina kunskaper? Har du driv och ett positivt förhållningssätt och vill bidra till att genomföra regeringens politik och företräda regeringen i dina sakfrågor inom och utanför Regeringskansliet?  Då kan vi erbjuda ett utvecklande arbete som bidrar till samhällsutvecklingen.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Kemikalieenheten arbetar med nationella, EU-relaterade och internationella miljöfrågor inom bl.a. cirkulär ekonomi, avfall och giftfri miljö. Aktuella frågor är t.ex.  stärkt arbete för en cirkulär ekonomi med fokus på avfallsströmmar som plast och EU:s handlingsplan för cirkulär ekonomi samt förberedelser inför det kommande svenska ordförandeskapet i EU. Som handläggare bidrar du till att genomföra regeringens politik och företräda regeringen i dina sakfrågor inom och utanför Regeringskansliet.

Du kommer att arbeta i ett team med erfarna kollegor inom en enhet med ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta med avfallsrelaterade frågor inom giftfri cirkulär ekonomi, men även andra områden kan bli aktuella t.ex. kopplat till kemikaliefrågor. I arbetet ingår att ansvara för och driva på arbetet med enhetens frågor både nationellt och inom EU, att bereda regeringsärenden och ta fram underlag till den politiska ledningen. Arbetet innebär kontakter med relevanta aktörer såväl nationella som internationella och sker i nära samarbete inom enheten och med andra enheter och departement. Resor i tjänsten kan bli aktuellt.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning exempelvis inom naturvetenskap, samhällsvetenskap eller juridik. Du har arbetat flera år med avfallsrelaterade frågor. Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom Regeringskansliet eller annan nationell myndighet och om du har arbetat med strålskyddsfrågor. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete i eller med EU:s institutioner eller av förhandlingsarbete inom EU t.ex. på myndighet, vid representationen i Bryssel eller från RK.

Dina egenskaper

För att passa i rollen är du kvalitetsmedveten med ett strategiskt och analytiskt tänkande. Du är lojal och har en god samarbetsförmåga samt agerar med gott omdöme i förhållande till din omgivning. Det är även viktigt att du är självgående samt organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. För att trivas hos oss behöver du även vara flexibel kombinerat med ett driv och ett positivt förhållningsätt.

Övrigt

En tillsvidareanställning samt en tidsbegränsad anställning t.o.m. juni 2023. Tillsvidareanställningen inleds med en provanställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta gruppcheferna Patrik Brodd och Emilia Högquist på telefon 08-405 18 57 eller 08-405 22 28. Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Johanna Rosén på 08-405 58 42. Fackliga kontaktpersoner är Michael Löfroth för Saco och Melanie Hedlund Bjersten för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 30 januari 2022.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Miljödepartementet, som är ett av elva departement, samordnar regeringens miljöpolitik och ansvarar för frågor om klimat, hållbar utveckling, biologisk mångfald, kemikalier, kretslopp, natur- och skogsvård, havs- och vattenmiljö, strålskydd och kärnsäkerhet samt internationellt miljöarbete.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnRegeringskansliet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003831
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDepartementssekreterare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Regeringskansliet söker två personer till denna tjänst som departementssekreterare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som departementssekreterare hos Regeringskansliet skickar du in din ansökan senast 2022-01-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Handläggare- arbeta med cirkulär ekonomi och kemikaliefrågor

Regeringskansliet söker två personer till tjänsten som departementssekreterare i Stockholm.

2022-01-13

Mer info

Medarbetare som vill arbeta med efterfrågeflexibilitet och kunddialog

Energimarknadsinspektionen söker en person till tjänsten som utredningssekreterare i Eskilstuna.

2022-01-20

Mer info

Sem vik Medicinska sekreterare Hälso- och sjukvård

REGION DALARNA söker fem personer till tjänsten som läkarsekreterare/vårdadmin/medicinsk sekreterare i Falun.

2021-11-12

Mer info