Handläggare- djur och livsmedel

Publiceringsdatum: 2023-05-25

Letar du efter möjligheter att arbeta inom administration, ekonomi, juridik? Ett spännande jobb som departementssekreterare hos Regeringskansliet väntar på dig - varför inte söka idag? Regeringskansliet behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för 6 månader eller längre, ta en titt på denna jobbannons.

Denna position är tillgänglig i Stockholm. Regeringskansliet söker för närvarande efter ambitiösa individer som vill utvecklas i rollen som departementssekreterare. Kolla in deras två lediga tjänster och se om du har vad som krävs för att bli en del av deras team. Har du vad som krävs för att arbeta som departementssekreterare hos Regeringskansliet? Ansök innan tisdag den sjätte juni 2023 och ta reda på det!


Jobbannons

Enheten för djur och livsmedel, Landsbygds- och infratrukturdepartementet

Har du erfarenhet av arbete med frågor inom djurskydd, djurhälsa, smittskydd och AMR? 

Vill du arbeta i en händelserik miljö tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor?

Då kan vi erbjuda ett utvecklande arbete som bidrar till regeringens politik.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Enheten för djur och livsmedel arbetar med djurskydd, djurhälsa, livsmedel och uppbyggnaden av civilt försvar inom sektorn livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

Som handläggare hos oss kommer du i första hand att arbeta med olika frågor inom djurskydd, djurhälsa, smittskydd och AMR. Även frågor inom området livsmedelshygien kan komma att ingå. Du förväntas vid behov också kunna bidra i andra frågor inom enhetens arbetsområde. Arbetet har såväl nationella som EU- och internationella aspekter.

I arbetet ingår att utarbeta underlag för regeringsbeslut och bereda dessa inom Regeringskansliet samt att ta fram faktaunderlag åt den politiska ledningen inom ansvarsområdet. Vanliga arbetsuppgifter kan också vara att utarbeta svenska positioner inför förhandlingar i EU:s kommissions- och rådsarbetsgrupper samt internationella processer, liksom att företräda Sverige i sådana förhandlingar.

 Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område och i första hand som agronom eller veterinär. Du har erfarenhet från arbete med djurhälsa, djurskydd, smittskydd och livsmedel. Det är meriterande om du har arbetat på myndighet eller Regeringskansliet. Det är också meriterande med god kunskap om statsförvaltning och dess processer samt hur arbetet i EU går till. Du har mycket god språklig förmåga i både svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper

För att passa in i rollen behöver du ha förmågan att vara initiativrik, noggrann och kunna arbeta självständigt, strukturerat och resultatinriktat. Vidare har du god kommunikativ förmåga, tycker om samarbete och har ett flexibelt förhållningssätt samt trivs i ett stundtals högt arbetstempo.

Övrigt

En eller fler tidsbegränsade anställningar och det kan finnas möjlighet till förlängning.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Helena Storbjörk Windahl som är enhetschef, på 08-405 22 79. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Malin Edström på 08-405 12 75. Fackliga kontaktpersoner är Jennie Sölving för Saco och Peter Kalliopuro för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 7 juni 2023.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 800 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering.

Landsbygds- och infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör landsbygd, livsmedel och areella näringar, regional utveckling, transporter och infrastruktur samt bostäder och samhällsplanering.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnRegeringskansliet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003831
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDepartementssekreterare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Regeringskansliet söker två personer till denna tjänst som departementssekreterare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som departementssekreterare hos Regeringskansliet skickar du in din ansökan senast 2023-06-06.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Handläggare- djur och livsmedel

Regeringskansliet söker två personer till tjänsten som departementssekreterare i Stockholm.

2023-06-09

Mer info

Socialsekreterare IFO Barn- och ungdomsenhets mottagningsgrupp

Mora kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Mora.

2023-06-07

Mer info

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd inom Individ och familj i Båstad

Båstads kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Båstad.

2023-05-17

Mer info