Assistent - ge kvalificerat stöd till den politiska ledningen

Publiceringsdatum: 2023-11-20

Är du på jakt efter en karriär inom administration, ekonomi, juridik? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som chefssekreterare hos Regeringskansliet. Regeringskansliet söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 6 månader eller längre. Kan det vara du?

Om du redan bor i närheten av Stockholm, är det här din chans att söka ett spännande jobb Regeringskansliet har just nu en ledig tjänst som chefssekreterare. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Har du vad som krävs för att arbeta som chefssekreterare hos Regeringskansliet? Ansök innan torsdag den trettionde november 2023 och ta reda på det!


Jobbannons

Politiska staben, Utbildningsdepartementet

Är du en erfaren assistent som vill arbeta i en politisk miljö och ha omfattande interna och externa kontakter? Kan du möta höga krav på struktur och effektivitet? Som vår nya medarbetare får du en variationsrik vardag i händelsernas centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Som assistent åt vår politiska ledning är du en central del av teamet som stöttar statsråd och statssekreterare på departementet. Du är ansiktet utåt och hanterar den löpande administrationen i den politiska ledningen. Arbetsuppgifterna är varierande, såsom kalenderhantering, mötesbokningar, resebeställningar, fakturahantering och besöksmottagning. Du hanterar en stor mängd mötesförfrågningar och inbjudningar och förbereder inför fysiska och digitala möten.

Även arbetsuppgifter av samordnande karaktär vid hantering av interpellationer och riksdagsfrågor ingår. Arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt och det förekommer både nationella och internationella kontakter i det dagliga arbetet. Du ingår i en grupp med assistenter som tillsammans arbetar med den politiska ledningen och stöttar varandra vid behov.

Din bakgrund

För att axla rollen som assistent krävs det att du har avslutad gymnasieutbildning och flerårig erfarenhet av kvalificerat sekreterar- eller administratörsarbete, exempelvis som GD-sekreterare eller annan erfarenhet som vi bedömer som relevant. Erfarenhet från Regeringskansliet eller annan statlig myndighet är meriterande. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska och är väl förtrogen med Officepaketets olika program samt kalenderadministration i Outlook. Vidare har du erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information och har hög säkerhetsmedvetenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg och att utveckla arbetssätt som underlättar i arbetet. Vi ser gärna att du har kunskaper om arkivering och ärendehantering inom offentlig förvaltning och av att hantera sekretessbelagd information.

Dina egenskaper

I din roll som assistent är du van att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du levererar god service och är uppmärksam samt tillmötesgående i ditt bemötande. Du är även strukturerad, flexibel i att anpassa dig till nya situationer och kan tidvis arbeta under tidspress. Du har lätt för att samarbeta och bidrar till att assistentgruppens och politiska stabens arbete löper på smidigt. Du har en hög säkerhetsmedvetenhet och vi ser gärna att du har förståelse för arbetet och krav som ställs i en politisk organisation.

Övrigt

Vi söker en person för tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta enhetschef Katja Anell på 08 405 37 76. Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Elin Sundqvist på 08-405 92 14. Fackliga kontaktpersoner är Karin Flemström för Saco eller Catrin Arusell för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 27 november 2023.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 800 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Utbildningsdepartementet ansvarar för frågor som rör förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och övriga obligatoriska skolformer, skolbarnsomsorg, gymnasieskola, vuxenutbildning, folkbildning, universitet och högskola, forskning och studiefinansiering.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnRegeringskansliet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003831
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeChefssekreterare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Regeringskansliet söker en person till denna tjänst som chefssekreterare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som chefssekreterare hos Regeringskansliet skickar du in din ansökan senast 2023-11-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Enhetsassistent - ge kvalificerat administrativt stöd

Regeringskansliet söker en person till tjänsten som departementssekreterare i Stockholm.

2023-12-01

Mer info

Barn- och ungdomsutredare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

PersonalExpressen AB söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Partille.

2023-10-03

Mer info

Barn- och ungdomsutredare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

PersonalExpressen AB söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Uppvidinge.

2023-10-03

Mer info