Utredningssekreterare

Publiceringsdatum: 2020-07-31

Utredningssekreterare

Välkommen till Tanums kommun - den vidsträckta kommunen vid havet! Tanums kommun är till ytan Bohusläns största kommun med små kända kustsamhällen som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Tanum ligger strategiskt ca 1,5 h bilväg från Göteborg och Oslo. Tanums kommun är kommunens största arbetsgivare med fler än 1300 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans ger vi god service och skapar bra dagar för Tanumsborna. Hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi är livskvalitet.

Trivs du med att vara spindeln i nätet och ha en stor variation på dina arbetsuppgifter?

Vi söker nu en utredningssekreterare 100 % med start omgående

Mottagnings- och utredningsavdelningen i Tanums kommun erbjuder flera olika tjänster inom det sociala området där vi arbetar med missbruk, ekonomiskt bistånd, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning, äldreomsorg, behandling och stödinsatser, integrering av nyanlända och mycket mer. Genom ett salutogent arbetssätt arbetar vi för att skapa en långsiktig social hållbarhet.

Arbetsuppgifter

 Nu söker vi en engagerad, strukturerad och ambitiös utredningssekreterare med administrativ ådra till vår förvaltning. Tjänsten är nyinrättad och placerad vid mottagning- och utredningsavdelningen, direkt underställd avdelningschef. 

Arbetsuppgifter

Som utredningssekreterare ingår många olika arbetsuppgifter och du kommer vara en del i många kommunövergripande processer och projekt. Du kommer i ditt grunduppdrag att ansvara för avdelningens administration, innefattande bland annat postöppning, registrering, utskick av kallelser, protokollföring, protokollsexpediering samt arkivhantering. I uppdraget ingår att bevaka ärenden som ska lyftas upp för beslut, granska kvalitén i beslutsunderlag och offentliga handlingar både ur juridisk och språkligt hänseende samt att i samråd med ansvarig chef, redigera och komplettera beslutsunderlag till nämnd och arbetsutskott. Vid behov kommer du att täcka för ordinarie nämndsekreterare som sammanträdesjuridiskt stöd till ordföranden så att beslut tas i enlighet med kommunallagens krav på sammanträdets genomförande. Du kommer även bistå i diarieföring och hantering av inkomna handlingar till förvaltningen. Vidare kommer du att tillsammans med avdelningschefen utveckla de administrativa processerna vilket innefattar utrednings- och projektarbete.

Att vara nytänkande och utvecklingsinriktad ser vi som en självklar del av uppdraget. I vårt team har vi ett nära samarbete med varandra samtidigt som var och en har egna ansvarsområden. Du ska således kunna arbeta både självständigt och i team samt representera förvaltningen i både interna och externa sammanhang. Avdelningen är liten men omfattar flera och komplexa områden, vilket ställer krav på ett varierat utbud i din verktygslåda med god förmåga att arbeta brett och att vara flexibel i utförandet av arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom statsvetenskap, juridik, offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper om offentlighetsprincipen, förvaltnings- och kommunallag, samt ett intresse för den lagstiftning som relaterar till förvaltningens verksamhetsområde. Arbetet innefattar att läsa och förstå lagtext/rättskällor samt kunna analysera och sammanfatta dessa på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Vi förväntar oss därför att du har mycket goda kunskaper i tal och skrift samt förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i komplexa frågor. Vi ställer höga krav på att du är samvetsgrann, serviceinriktad och lyhörd. Självständigt arbete likväl som lagarbete präglar rollen och att arbeta digitalt är en förutsättning.

I arbetet som utredningssekreterare befinner du dig i en operativ roll som omfattas av ständig förändring och utveckling. Flexibilitet, lösningsfokuserad och att du är initiativtagande är således en förutsättning för arbetet. Du har ett strukturerat arbetssätt med fokus på goda resultat samt förmåga att hantera regelbundna deadlines. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så tveka inte att söka om du känner att du är rätt person för jobbet. 

Kvalifikationer (rubrik)

Övrigt

Månadslön och övriga anställningsförmåner enligt gällande kollektivavtal. Du är välkommen med frågor till avdelningschef Tone Brage, tel. 0525-18 169 eller tone.brage@tanum.se. Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter, tel. 0525- 18 000. Vi vill ha din skriftliga ansökan senast 2020-09-15 med meritförteckning märkt med ref nr ”341”. Notera att rekrytering sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka redan idag.

Arbetsgivaren Tanums kommun

Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag,

personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktinformation

Tone Brage, Avdelningschef, 0525 - 18169

Arbetsplats

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeUtredningssekreterare

Ansökan

Tanums kommun söker en person till denna tjänst som utredningssekreterare med placerings i Tanum. Om det låter intressant att arbeta som utredningssekreterare hos Tanums kommun skickar du in din ansökan senast 2020-09-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Utredningssekreterare

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN söker en person till tjänsten som utredningssekreterare i Skövde.

2020-04-17

Mer info

Vikarierande utredningssekreterare till enheten för lokalplanering

Malmö kommun söker en person till tjänsten som utredningssekreterare i Malmö.

2020-04-16

Mer info

Utredningssekreterare sökes till myndighetsenheten på Förskoleförvaltningen

Malmö kommun söker en person till tjänsten som utredningssekreterare i Malmö.

2020-05-26

Mer info