Socialsekreterare till mottagning barn och ungdom

Publiceringsdatum: 2022-01-14

Är barn, unga och deras familjer en målgrupp du vill jobba med? Nu får du möjlighet att vägleda och vara en viktig del i familjernas första kontakt med socialtjänsten.

På mottagningsenheten jobbar socialsekreterare, teamledare, administratörer och enhetschef. I början av året flyttar stora delar av Västerås stads socialtjänst in i socialtjänstens hus vid stationsområdet. Huset byggs utifrån våra behov och önskemål, vilket betyder att vi kommer att få fina, moderna och anpassade lokaler som kommer bidra till ännu bättre samverkan och arbetsmiljö.

Utbildningsinsatser är något vi tycker är viktigt och som vi satsar på inom flera olika områden, t.ex. utbildning inom sexuella övergrepp och mottagningsarbete. Som ny hos oss får du en anpassad introduktion som passar dig, oavsett om du har lång erfarenhet eller är nyexaminerad.

Mottagningsenheten ingår i individ och familjeförvaltningen. Här kan du se en film om hur det är att arbeta som socionom i Västerås stad: https://www.vasteras.se/socionom och följ gärna vår förvaltning på Instagram: https://www.instagram.com/iffvasteras/.

ARBETSUPPGIFTER

På mottagningen är du den första kontakten som familjen har med socialtjänsten. Du behöver snabbt kunna bygga relationer och är skicklig i ditt bemötande. Hos oss är ingen dag den andra lik, därför behöver du trivas i en roll där du snabbt kan behöva ställa om. Du gör en första bedömning om barnet/ungdomen behöver stöd eller skydd av socialtjänsten och bedömer om det är brådskande. Du kommer också att slutföra enklare utredningar. En stor del av ditt jobb innebär att informera, stötta och vägleda familjerna via telefon eller möten. En annan viktig del är samverkan med bland annat andra myndigheter, skola eller Barnahus.

KVALIFIKATIONER

Du är utbildad socionom eller har annan relevant högskoleexamen i kombination med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt och psykologi. Dokumentation är en stor del av vardagen och därför behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Lagstiftningen styr ditt arbete och du har goda kunskaper inom SoL och LVU. Om du har erfarenhet av att jobba med målgruppen eller myndighetsutövning är det meriterande.

Du är trygg i dig själv och möter andra människor med respekt, mod och tydlighet. Som person är du lugn i stressade situationer och kan förmedla information till klienter eller kollegor på ett tydligt sätt.

I den här rekryteringen kommer vi att be dig om ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi ser gärna att du som är erfaren inom området söker, men vi välkomnar också dig som är nyexaminerad eller läser sista terminen på socionomprogrammet. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT

Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:

https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.

Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnVästerås kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120002080
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Västerås kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Västerås. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Västerås kommun skickar du in din ansökan senast 2022-01-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till barn och ungdomsenheten

Kungsbacka kommun söker två personer till tjänsten som socialsekreterare i Kungsbacka.

2022-01-12

Mer info

Socialsekreterare till utredargrupp barn och ungdom

Stockholms kommun söker tio personer till tjänsten som socialsekreterare i Stockholm.

2022-01-17

Mer info

Socialsekreterare till mottagningsgruppen för barn och unga

Lidingö kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Lidingö.

2022-01-17

Mer info