Medicinsk sekreterare till Lung- och allergimottagning i Kristianstad

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Letar du efter ett jobb inom administration, ekonomi, juridik? Letar du efter en chans att arbeta som medicinsk sekreterare på REGION SKÅNE? Nu är det möjligt. REGION SKÅNE söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Kristianstad då det är tjänsteorten. REGION SKÅNE har just nu en ledig tjänst som medicinsk sekreterare. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Bli en del av REGION SKÅNE genom att ansöka till jobbet som medicinsk sekreterare senast måndag den tolfte augusti 2024.


Jobbannons

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du ha ett stimulerande och utvecklande arbete som medicinsk sekreterare? Trivs du dessutom med att tidvis arbeta i ett högt tempo och är lösningsorienterad? Då kan du vara den vi söker till oss på Lungsektionen i Kristianstad. Hos oss har du möjlighet att påverka ditt arbete utifrån verksamhetens behov och egna kompetenser och intressen då vi ständigt arbetar med utveckling och förbättring.

Lungsektionen är en del av verksamhetsområde (VO) medicin på Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK). Lungsektionen består förutom av lungavdelning 094, en lung/allergimottagning och en lungdagvård som ligger i anslutning till varandra. Hos oss diagnostiseras och behandlas patienter med både maligna och icke-maligna lungsjukdomar.

Teamet runt patienterna består av bland annat läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare, kurator och dietist. Vi arbetar personcentrerat och patienten möter de kompetenser som behövs för att vården och behandlingen ska bli så bra som möjligt. Vår arbetsgrupp trivs med att arbeta ihop och ser fram emot att få en ny arbetskamrat.

CSK är nordöstra Skånes akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar med cirka 2 600 engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter.

ARBETSUPPGIFTER

I din roll som medicinsk sekreterare hos oss på Lungsektionen erbjuder vi dig ett omväxlande och självständigt arbete. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat remisshantering, diagnosregistrering, journalskrivning, bevakning och bokning till läkarmottagningarna, beställning av prover i e-labs, ärendehantering i 1177 och telefonservice.

Tjänsten som medicinsk sekreterare är just nu inne i en spännande förändringsfas då Region Skåne står inför införandet av den heltäckande digitala plattformen Skånes Digitala Vårdsystem (SDV) som kommer att ersätta flera av dagens journalsystem. Vi är öppna och ödmjuka inför den fortsatta utveckling som det innebär och vi ser gärna att du bidrar med dina kompetenser och egenskaper i förändringsarbetet. Besök gärna SDV-podden om du är nyfiken på att få veta mer om införandet: https://soundcloud.com/regionskane/sets/sdv-podden

Om du är intresserad av att bredda dina yrkeskunskaper och ta mer ansvar finns det goda möjligheter att göra det på flertalet sätt. Du kan exempelvis ta ansvar för något av våra system, arbeta med kvalitetsregister, kvalitetssäkring eller delta i vårt förbättringsarbete.

För att du ska komma in i verksamheten och din roll på bästa sätt erbjuder vi dig en introduktion anpassad utifrån dina erfarenheter och behov. Då utveckling är centralt för oss lägger vi stor vikt vid att du som medarbetare är delaktig och får möjlighet att påverka utvecklingen hos oss.

KVALIFIKATIONER

Vi välkomnar dig som har godkänd utbildning i hälso- och sjukvårdsadministration 80p KY eller 400p YH alternativt motsvarande godkänd medicinsk-/läkarsekreterarutbildning. Du har goda kunskaper i medicinsk terminologi samt i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete som medicinsk sekreterare, likaså om du har kunskaper i Melior och Pasis. Då vi registrerar och samordnar vårdförlopp för lungcancer är även tidigare arbete med SVF fördelaktigt. Därtill anses det positivt om du har diagnosregistreringsutbildning (DRG-utbildning).

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och som alltid sätter patienten i fokus. Du är initiativrik, strukturerad och har förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter även om tempot tidvis kan bli högt. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, självständighet samt att du verkar för ett öppet arbetsklimat. Vidare vill vi att du har framåtanda och intresse för utveckling, lärande och handledande av studenter. Då arbetet innebär engagemang, ansvar och samarbete med olika instanser och yrkeskategorier väger personlig lämplighet tungt. Givetvis arbetar du efter Regions Skånes värderingar.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan idag!

ÖVRIGT

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION SKÅNE
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000255
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeMedicinsk sekreterare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

REGION SKÅNE söker en person till denna tjänst som medicinsk sekreterare med placerings i Kristianstad. Om det låter intressant att arbeta som medicinsk sekreterare hos REGION SKÅNE skickar du in din ansökan senast 2024-08-12.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Medicinsk sekreterare till VO obstetrik och gynekologi

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som medicinsk sekreterare i Kristianstad.

2024-06-25

Mer info

Medicinska sekreterare till VO kirurgi i Kristianstad

REGION SKÅNE söker två personer till tjänsten som medicinsk sekreterare i Kristianstad.

2024-07-10

Mer info

Medicinsk sekreterare till lung- och strokeenheten

REGION GÄVLEBORG söker en person till tjänsten som medicinsk sekreterare i Gävle.

2024-06-27

Mer info