Socialsekreterare till ekonomisk bistånd

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Letar du efter anställning inom yrken med social inriktning? Uppsala kommun är på jakt efter en skicklig socialsekreterare och du kan vara rätt person för jobbet. Vill du arbeta heltid hos Uppsala kommun? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Denna position är tillgänglig i Uppsala. Om du är intresserad av en karriär inom socialsekreterare, ta en titt på den lediga tjänsten som Uppsala kommun erbjuder för att se om det är en matchning. Du har fortfarande tid att söka jobbet som socialsekreterare hos Uppsala kommun om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är onsdag den trettioförsta juli 2024.


Jobbannons

Enhet 2, Socialtjänst - ekonomiskt bistånd

Är du utbildad socionom eller beteendevetare med erfarenhet av socialt arbete? Just nu söker vi två nya socialsekreterare! Hos oss får du omväxlande och utmanande arbetsuppgifter med stöd av kollegor. Vi söker dig som drivs av att hjälpa människor i behov av samhällsstöd och vill ha ett jobb som gör skillnad. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker nu två socialsekreterare, en till enhet 1 och en till enhet 2. Enhet 1 består av en enhetschef, en gruppledare och 15 socialsekreterare. Enhet 2 som består av en enhetschef två gruppledare, 14 socialsekreterare och två introduktionshandläggare.

Avdelning socialtjänst- ekonomiskt bistånd inom Arbetsmarknadsförvaltningen består av mottagningen, sex utredningsenheter, administration och service, Samordning för arbete (SFA) samt verksamhetsnära stöd. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att stötta den enskilde till egen försörjning och utreda rätten till ekonomiskt bistånd i både nya och löpande ärenden. Myndigheten bedriver utvecklingsprojekt och arbetar kontinuerligt med metodutveckling. Vår uppgift är att genom en rättssäker handläggning, ge ett gott bemötande och stöd till egen försörjning.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare kommer du att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och stötta den enskilde till egen försörjning genom samverkan med andra aktörer inom kommunen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning i beteendevetenskap med erfarenhet av socialt arbete. Utbildning i motiverande samtal (MI-utbildning) samt kunskaper i Lifecare och office-paketet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och myndighetsutövning. För att lyckas i rollen som socialsekreterare behöver du även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Lidén, enhetschef, 018-727 48 81

Emma Jörum, enhetschef, 018-727 38 56

Sureya Saglam, enhetschef, 018-727 57 33.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff 018-727 24 34

Vision, Tommy Törnberg 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-726 00 44.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUppsala kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120003005
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Uppsala kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Uppsala kommun skickar du in din ansökan senast 2024-07-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Stockholms kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Stockholm.

2024-07-08

Mer info

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Sollentuna kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Sollentuna.

2024-07-12

Mer info

Flens kommun söker socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Flens kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Flen.

2024-06-04

Mer info