Socialsekreterare

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Är du på jakt efter en karriär inom yrken med social inriktning? Det är nu möjligt för dig att få jobb som socialsekreterare hos Säffle kommun. Om du vill arbeta heltid hos Säffle kommun, har de just nu en tjänst 6 månader eller längre som kan passa dig.

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Säffle då det är tjänsteorten. Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos Säffle kommun i rollen som socialsekreterare så har de just nu två lediga tjänster som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Bli en del av Säffle kommun genom att ansöka till jobbet som socialsekreterare senast söndag den trettionde juni 2024.


Jobbannons

Välkommen till oss!

I Säffle kommun både kan, vill och vågar vi. Vi har en öppen attityd och välkomnar det nya. Vi värnar om varandra och samhällets växtkraft. Vi är kända för vårt goda värdskap och med stolthet säger vi att vi är Säfflebor - så har vi formulerat vår vision om hur vi vill leva i Säffle 2026.

Socialförvaltningen, IFO

Välkommen till oss!

I Säffle kommun både kan, vill och vågar vi.

Vi har en öppen attityd och välkomnar det nya. Vi värnar om varandra och samhällets växtkraft. Vi är kända för vårt goda värdskap och med stolthet säger vi att vi är Säfflebor - så har vi formulerat vår vision om hur vi vill leva i Säffle 2026.

Beskrivning

Vi söker två socialsekreterare för tidsbegränsade anställningar på vardera 1 år till vår enhet för Barn och Unga vid Individ- och familjeomsorg (IFO) i Säffle. IFO i Säffle är en välfungerande verksamhet som arbetar med ekonomiskt bistånd, Barn och deras familjer samt vuxna med missbruk och våld i nära relation. Inom vår verksamhet finns även såväl behandlingsgrupp som arbetar i öppenvård samt en familjecentral för förebyggande arbete i samverkan med regionen.

Barn- och unga gruppen är en trevlig arbetsgrupp bestående av socialsekreterare med olika lång erfarenhet och kompetens. Arbetsgruppen består av 10 socialsekreterare, 2 familjerätts-/ familjehemssekreterare samt en förste socialsekreterare.  

Handläggarna sitter i lokaler centralt, mitt emot järnvägsstationen i Säffle. Det är enkelt att pendla till oss med buss eller tåg både från Karlstadshållet och från Västra Götaland. Föredrar du att pendla med bil har vi flera medarbetare som det kan gå att samåka med. 

Goda möjligheter till flextid och att arbeta hemifrån i viss mån finns, liksom att arbeta under resan till och från arbetet.

Vi har friskvårdsbidrag och möjlighet till fria bad i vårt nya fina badhus.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare vid Barn- och unga arbetar du med handläggning av alla förekommande ärenden gällande barn, unga och deras familjer enligt framförallt SOL och LVU. Vi har relativt nyligen delat in handläggare i mottagningsfunktion, utredning och insatshandläggare. Regelbunden handledning med förste socialsekreterare erbjuds samt även extern handledning. Som nyanställd får du en mentor i arbetsgruppen och en genomtänkt introduktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Meriterande är erfarenhet från arbetsområdet, gärna från socialsekreterararbete.  Personlig lämplighet värderas högt.

Villkor

Vi tillämpar löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

För vidare information om våra verksamheter besök: https://www.saffle.se/

Läs mer om Säffle kommuns förmåner på vår http://jobb.saffle.se/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Säffle kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss kontakt med annonsförsäljare och övriga media i den här rekryteringen.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSäffle kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2120001900
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Säffle kommun söker två personer till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Säffle. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Säffle kommun skickar du in din ansökan senast 2024-06-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till utredningsenheten

Ludvika kommun söker två personer till tjänsten som socialsekreterare i Ludvika.

2024-06-07

Mer info

Socialsekreterare - barn och familj vikariat 3 mån, ev längre

Torsås kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Torsås.

2024-06-07

Mer info

Socialsekreterare Vuxen

Surahammars kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Surahammar.

2024-06-07

Mer info