Socialsekreterare till enheten Ekonomiskt bistånd i Järva

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Vill du arbeta inom yrken med social inriktning-branschen? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som socialsekreterare hos Stockholms kommun. Stockholms kommun söker efter en ny anställd på heltid under tills vidare som är redo att ta sin karriär till nästa nivå.

Att bo i närheten av Stockholm kan vara en fördel för denna position, så om du redan bor i området bör du överväga att söka jobbet. Företaget Stockholms kommun erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som socialsekreterare har de nu fem lediga jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sista ansökningsdagen till jobbet som socialsekreterare hos Stockholms kommun är måndag den tjugofjärde juni 2024.


Jobbannons

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Välkommen till oss

Hos oss på enheten ekonomiskt bistånd står individen i centrum och vi arbetar tillsammans men med olika delar i handläggningen.

Ekonomihandläggare arbetar med den ekonomiska utredningen och socialsekreterare arbetar med den sociala utredningen, planering för individen samt fattar beslut om ekonomiskt bistånd. Vi är indelad i tio team, varav två mottagningsteam, sex utredningsteam, ett hemlöshets- och vräkningsförebyggande team samt ett utvecklingsteam.

Nu söker vi socialsekreterare som vill bli del av våra härliga team!

Vi erbjuder dig

Du har en biträdande enhetschef som finns till för att handleda dig och dina kollegor och som också leder och fördelar det dagliga arbetet. Här värnar vi om och stöttar varandra, vi värdesätter också våra olikheter.

Som anställd hos oss har du friskvårdsbidrag samt möjlighet att ta del av förmånliga erbjudanden hos flera gymkedjor och simhallar. Läs gärna mer om våra förmåner på Förmåner Stockholms stad. 

Rollen som socialsekreterare

Som socialsekreterare hos oss på ekonomiskt bistånd har du ett tudelat uppdrag, du arbetar för att hjälpa människor att komma tillrätta med sina försörjningsproblem och med att pröva rätten till bistånd under tiden. Arbetet innefattar utredning och handläggning av ekonomiskt bistånd samt socialt motivations- och förändringsarbete.

Vi i Järva stadsdelsförvaltning sätter klienten i fokus och försöker alltid skapa en bra allians med fokus på individuella planeringar för varje klient. Vi har en varierad klientgrupp som står olika långt från att bli självförsörjande, det är ditt uppdrag som socialsekreterare att tillsammans med klienten skapa en planering som motiverar och för klienten framåt i processen mot egenförsörjning. Till din hjälp finns, utöver engagerade ledare och kollegor också samarbetspartners som Arbetsförmedlingen och Jobbtorg, missbruksvård, Försäkringskassan, LSS, sjukvård och psykiatri.

Som socialsekreterare i ett av våra utredningsteam så har du en klientkrets som du ansvarar över. Du har möjlighet att lägga upp ditt eget månadsschema på det sätt som fungerar för dig för att säkerställa att du kan träffa dina klienter regelbundet och följa upp deras planeringar samt handlägga deras ansökningar i tid och göra rättssäkra bedömningar.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 Socionomexamen.

Vi ser det som meriterande med:

Erfarenhet av arbete inom ekonomiskt bistånd.

För att trivas hos oss är du intresserad av att jobba med människor och du bemöter andra med respekt. Du är mål och resultatorienterad, engagerad och strukturerad. Klientens framsteg mot egenförsörjning är viktig för dig likaså att göra rättssäkra bedömningar. Du visar ett intresse för ditt arbetsområde samt planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är ödmjuk inför ditt uppdrag med både de möjligheter och begränsningar som delegationen innebär.

Du motiveras av att tillsammans med klienten finna lösningar och du drivs av att vara delaktig i förändringsprocesser med både klient och samarbetspartners. Om du tycker att det är roligt att finna nya vägar till självförsörjning för våra klienter och samtidigt har ett strukturerat arbetssätt tror vi att rollen som socialsekreterare kan passa dig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Välkommen till nya Järva stadsdelsförvaltning!

För att möta dagens och framtidens utmaningar bildades Järva stadsdelsförvaltning den 1 juli 2023. I vår stadsdelsförvaltning utvecklar vi stöd och service med fokus på alla Järvabor. Våra verksamheter ska präglas av samarbete, mod, empati och respektfullt bemötande. Vi eftersträvar öppen kommunikation och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. Vi hoppas att du som söker vill utvecklas tillsammans med oss.

https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/jarva/ kan du läsa mer om Järva stadsdelsförvaltning.

Om jobbet

Antal tjänster5
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnStockholms kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000142
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Stockholms kommun söker fem personer till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Stockholms kommun skickar du in din ansökan senast 2024-06-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till verksamhetsområde myndighet och ekonomiskt bistånd

Köpings kommun söker tre personer till tjänsten som socialsekreterare i Köping.

2024-05-27

Mer info

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd i Lysekil, v.33-52!

Vårdbron Sverige AB söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Lysekil.

2024-06-11

Mer info

Socialsekreterare med uppdrag som hemutredare till barnenheten

Huddinge kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Huddinge.

2024-05-24

Mer info