Socialsekreterare till Familjevården- Bromma Sdf

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Skulle du vilja jobba inom yrken med social inriktning? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som socialsekreterare hos Stockholms kommun. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Stockholms kommun - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba tills vidare.

För detta jobb är Stockholm den angivna tjänsteorten. Stockholms kommun söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som socialsekreterare. De har just nu ett ledigt jobb som socialsekreterare som kan vara av intresse för dig. Du har fortfarande tid att söka jobbet som socialsekreterare hos Stockholms kommun om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är måndag den tjugofjärde juni 2024.


Jobbannons

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Bromma stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där dina insatser verkligen kan göra skillnad och bidrar till samhällsnyttan i en växande stadsdel. Här är aktivt medarbetarskap och tydligt ledarskap grunden för en utvecklande verksamhet.

Välkommen till oss

Vi söker nu en ny kollega till Familjevården.

Familjevårdsgruppen består av 7 socialsekreterare och 1 kontaktsekreterare. Gruppen leds av en biträdande enhetschef.

Vi arbetar aktivt med hur du som medarbetare upplever din arbetsmiljö och vi har ett utvecklingsfokus på enheten. Barns delaktighet är en central del av vårt arbete och vi har flera barnrättsombud på enheten. Under 2023 har vi startat upp arbetet med intressegrupper och litteraturstudier där våra medarbetare får möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom områden som de finner särskilt intressant. Vår enhet består av medarbetare som har en positiv inställning till arbetet, ställer upp för varandra och skapar arbetsglädje även i tuffa situationer.

Bromma stadsdelsförvaltning är en av Stockholm stads 11 stadsdelar. Bromma ligger nära Stockholms innerstad och vid Mälaren med dess vackra natur. Stadsdelen har ca 82 000 invånare. Förvaltningen har flyttat till nya lokaler nära Bromma flygplats, vid Bromma Blocks, med närhet till goda kommunikationer och affärer.

Avdelning Socialtjänst och fritid ansvarar för stadsdelens Individ- och familjeomsorg, fält, fritid och prevention samt myndighet och utförare inom funktionshinderområdet.

Enheten för Barn och Unga ingår i avdelningen Socialtjänst och fritid. Enheten består av en enhetschef och fem biträdande enhetschefer. Enheten är indelad i fem arbetsgrupper; en mottagningsgrupp, en barngrupp (0-11 år), en ungdomsgrupp (12-18 år), en syskongrupp (0-18 år) och en grupp för familjevård och kontaktverksamhet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling och flexibel arbetstid. Som ny medarbetare hos oss erbjuds du en god introduktion oavsett tidigare erfarenhet av yrket och vi har en introduktionsplan som följs upp regelbundet under din första tid hos oss. Du kommer ha möjlighet till både intern och extern handledning och varierande arbete med barn och unga med goda möjligheter till utveckling.

Vi på enheten för barn och unga i Bromma:

  • Deltar aktivt i omställningen till ny socialtjänstlag genom medverkan i NUSO (nationell uppföljning av socialtjänstens omställning).
  • Deltar i flera samverkansformer med interna och externa aktörer såsom exempelvis andra enheter, polis och skola/förskola.
  • Följer regelbundet upp din sociala arbetsmiljö genom "Brommasamtal".
  • Har regelbunden individuell ärendehandledning samt extern handledning
  • Möjlighet till fortbildning både på grund och fortsättningsnivå

Din roll

Vår önskan om dig är att:

Du har ett starkt barn- och ungdomsperspektiv.

Du är ansvarsfull, flexibel och stabil.

Du har god empatisk förmåga och kan skapa goda samarbetsrelationer.

Du är strukturerad och trygg i din yrkesroll samt lägger stor vikt vid en rättssäker handläggning.

Du arbetar självständigt genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift då dokumentation är en viktig del av arbetet.

Din kompetens och erfarenhet

Du har slutförd socionomexamen och kunskap om gällande lagstiftning samt erfarenhet av handläggning av barn och/ eller ungdomsärenden med stöd av BBIC. Arbetet bedrivs enligt SoL, LVU och övrig gällande lagstiftning. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av arbete i en familjevårdsgrupp.

Då arbetet oftast innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning i Stockholmsmodellen
  • Utbildning och erfarenhet av BBIC
  • Erfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och Ungdomsvård
  • Kunskaper i datasystemet Paraply
  • B-körkort

Vi kommer påbörja urvalsprocessen under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Bromma stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Webbplats: start.stockholm

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnStockholms kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000142
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Stockholms kommun söker en person till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Stockholms kommun skickar du in din ansökan senast 2024-06-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Socialsekreterare till mottagning, Beroende - Hägersten-Älvsjö SDF

Stockholms kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Socialsekreterare till Mottagningsgruppen

Partille kommun söker två personer till tjänsten som socialsekreterare i Partille.

2024-05-17

Mer info

Socialsekreterare till barn och ungdom

Vallentuna kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Vallentuna.

2024-05-27

Mer info